pühapäev, 5. jaanuar 2014

Anšoovisepirukas

Suutäis soolast!

põhjaks:
125 g võid
3 dl jahu

täidis:
2 sibulat (+ veidi õli praadimiseks)
1 porru
200 g anšoovisefileesid
2 muna
2 dl kohvikoort
3 dl riivjuustu

Põhjaks hõõrusin toasooja või jahuga ühtlaseks, kasutades kahvlit. Katsin tainaga vormi põhja.  Sibulad hakkisin ja praadisin läbipaistvaks. Laotasin sibulad tainale, edasi porrurõngad ja kalafileed. Pool juustukogusest segasin munade ja koorega ning valasin vormi, kõige peale ülejäänud riivjuust. Küpsetasin 225 kraadi juures 25 minutit. Parim jahtunult järgmisel päeval. Üldse mitte hirmus kalane, aga mõnus soolane amps.

(retsepti idee on pärit "Eesti perenaise 100 rooga" 2001)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar