pühapäev, 12. jaanuar 2014

Sidruniga linnupiimakook

Sellise nime all ta mul kunagi kusagilt salvestatud on. Kohe tunnistan ausalt, et olen seda varem koogina teinud, aga seekord tahtsin veidi teistmoodi proovida, aga ei õnnestunud nii, nagu olin lootnud. Nagu pildilt näha, panin segu muffinivormi pesadesse ja peale digestive küpsised, kahjuks osutus vormist kättesaamine raskeks, välimus kannatas... Samas meenutab õues hetkel sadavat, aga jõuluks mitte maha tulnud lund :-P.



(Edaspidi mõtlesin teha digestive küpistepuru segatuna sulavõiga põhjal ja kallan peale sulatatud tumeda šokolaadi...).
Maitse on suurepärane, kellele sidunimekk sobib, julgen soovitada.

200 g suhkrut
500 g (20%) hapukoort
200 g vahukoort
20 g (2 spl) želatiini (+veidi vett)
poole sidruni mahl ja riivitud koor

100 g suhkrut vahustada vahukoorega, teine osa hapukoorega. Hapukoort mikserdada nii 10 minutit, kuni maht on kahekordistunud. Želatiinile lisada veidi vett, lasta 5 minutit paisuda ja sulatada (mina teen seda mikrolaineahjus, no max 1 minut, et päris keemaei läheks). Kaval on želatiin ka kohe sisse mikserdada, siis ei jää tükke. Kõik ained kokku segada, vormi ja külmikusse. Mõne tunni pärast juba söömisvalmis.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar