reede, 24. jaanuar 2014

Vifka sidrunikook





Seda kooki on teinud ema Viive, seepärast selline nimi. Aga nagu ikka oli vanasti lumi valgem jne, siis minul tuli kook palju kohevam. Ehk on asi tänapäeva heas pärmis :-P, meeles on ta aga õhema ja krõbedamana.
Keerukaim osa on sidruni riivimine, mul tegi selle niuhti ära elektriline riiv, köögikombain oleks samuti kindlasti abiks. Ja osavamad käed teevad päris riiviga asja ära!

Tainas:
100 g pärmi
500 g margariini
1spl suhkrut
1 muna
800 g jahu
200 g vett
soola, pisut äädikat

Täidis:
1suur sidrun
450 g  suhkrut

Margariin sulatada, pärm hõõruda suhkruga. Segada juurde kõik teised ained ja jagada tainas kaheks, rullida õhukeseks. Ise rullisin mõlemad pooled küpsetuspaberil ja siis paningi hiljem teise poole tagurpidi peale ja eemaldasin paberi. Sidrun riivida koos koorega, segada suhkruga ja laotada alumisele kihile. Asetada peale teine kiht ning suruda kahvliga kinni. Küpsetada 220 kraadi juures pealt kollakaks, u 20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar