esmaspäev, 11. august 2014

Lasanje

Meie KJ kõige lemmikum toit üldse. Teen seda "100 suppi, paja- ja vormirooga" (2003) raamatu järgi, küll olen veidi retsepti muutnud.

1 pakk lasanjeplaate
(olen teinud ka ise munapastat, milleks on vaja 3,5 dl jahu, 3 muna, 2 sl õli, 0,5 tl soola - kokku segada ja plaatideks rullida!)

nö hakklihakaste:
1 sibul
mitu küüslauguküünt
500 g segahakkliha
2 (240 g) purki purustatud tomateid
0,5 tl soola
pipart
1 tl kuivatatud basiilikut

piimakaste:
50 g võid
1 dl jahu
1 tl soola
1 l piima
muskaatpähklit

300 g riivjuustu

Kõigepealt valmistada kastmed. Hakklihakastmeks pruunistada hakkliha ja sibul, küüslauk. Lisada tomatid ja maitsestada, hautada. Piimakastet teha mina nii ei oska, et jahu pruunistan võis ja lisan piima ning kuumutan kuni pakseneb ja maitsestan (ma lahustan jahu osas piimas ja segan ülejäänud keemaläinud piimaga).
Vormi põhja panna alati esmalt hakklihakastet ja siis piimakastet, edasi laduda lasanjeplaadid ning vahekihtidesse ka riivitud juustu. Laduda nii palju kihte, kuni kastmeid jätkub. Kõige peale peab ka kaste jääma ning riivjuust veel viimaseks. Küpsetada 175kraadises ahjus 40 minutit. Hea oleks lasta tõmmata, siis on parem lõigata ka.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar