teisipäev, 7. aprill 2015

Risoto

Mul on kuskilt pärit üks risoto põhiretsept, mida siis vastavalt tahtmisele ja võimalustele tuunin :-).

4 dl risoto riisi
1 l kanapuljongit
1 dl valget veini
30 + 20 g võid
sorts õli
1 sibul
mõni küüslauguküüs
60 g parmesani juustu
musta pipart

Puljong kuumutada keemiseni. Sulatada 30 g võid, lisada õli ja kuumutada selles hakitud sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisada riis ja kuumutada veidi veel. Kallata peale u 2 dl puljongit. Segada pidevalt ja lisada puljongit ja vein, kuumutades 20 minutit, kuni kogu puljong on riisi imendunud. Segada juurde 20 g võid ja riivitud parmesan. Maitsestada musta pipraga, serveerida kohe.

pildistamise ajaks oli risoto liialt seisnud, kindlasti uskuda soovitust kohe serveerida, siis on ta mõnusalt kreemine ja isegi vedelavõitu

Tänases risotos on ka kõrvitsapüree, sellest kollane värvus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar