pühapäev, 7. juuni 2015

Baklažaan Kreeka pähklitega

Rakvere teatri näitlejanna Natali Lohk tutvustas viimases Naistelehes gruuiapäraseid sööke, üks oli baklažaan Kreeka pähklitega, retsept oli umbes selline:

2 baklažaani, soola

pähklitäidis:
150 g Kreeka pähkleid
4 küünt küüslauku
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandrit (+20 g värsket oli ka originaalis)
törts tšillikastet

õli praadimiseks
(kaunistuseks granaatõunaseemneid)

Baklažaan viilutada ja riputada üle soolaga, et 15 minutit seistes vesi välja tõmmata. Pähklitäidiseks asetada kõik ained köögikombaini ja suristada kokku peeneks. Baklažaanid praadida õlis ja asetada siis igale viilule täidist, võib keerata rulli või lihtsalt pooleks murda.
Väga maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar