teisipäev, 16. juuni 2015

Kodune Napoleon

Millalgi olen Nadja Napoleoni retsepti kõrvale raamatus pannud ka 09. 03 2013 Arteris ilmunud koogiretsepti Margit Eermalt, seekord proovisin selle põhjade järgi küpsetada.
Kreem ikka Nadja variant, minu lemmik keedukreem.

100 ml toasooja vett
50 g pärmi
150 g toasooja margariini
500 g jahu

Pärm lahustada vees, lisada jahu ja tükeldatud margariin. Sõtkuda ühtlaseks ja asetada pooleks tunniks külmkappi.
Jagada 8 tükiks, rullida õhukeseks ja küpsetada 225kraadises ahjus 7-8 minutit iga põhja.

Kreemiks:
1 l vahukoort (seekord oli piima + 100 g võid)
300 g suhkrut
4 sp jahu
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 sl brändit

300 g moosi (seekord oli mustsõstra)

u 800 ml koort panna keema, ülejäänud koor, suhkrud, jahu, munad segada miksriga ühtlaseks ja niristada siis keevasse piima. Lasta pakseneda ja segada hoolikalt.
Mina valan segu uuesti vahustamisnõuuse ja lasen jahtuda järgmise päevani, mil segan sisse brändi.

Seekord küpsetasin 9 põhja. Ja kogusest valmis 2 kooki. Siis 4+4 põhja ja ühe poolitamisest puru. Ka kreemi jagasin pooleks. Moosi läks silma järgi, aga arvatavasti kokku rohkem kui 300 g.
Ja valmimisprotsess käis mul nii: 1. päev põhjad ja kreem valmis. 2. kokkupanek. 3. maiustamine!


läbilõige
Kodune kook, aga ise eelistan siiski Nadja retsepti järgi valminud põhju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar