kolmapäev, 24. juuni 2015

Kuivsoolatud kurgid

Selline soolamine on kiire ja lihtne, tulemus on maitsev.

u 1 kg kurke (10 tk)
1 spl meresoola
paar küünt küüslauku
tilli
mustasõstralehti

Kurgid pesta ja lõigata mõlemad otsad ära. Asetada kotti, lisada sool, küüslauguviilud, till ja rebitud mustasõstralehed.

Raputada kotti ja igaks juhuks asetada kaussi, kus siis mõne tunni takka kotti raputada ja keerutada. Kolme-nelja tunniga on juba täitsa head.


4 kommentaari:

  1. huvitav, kust ma mustsôstralehti saaks :) H.

    VastaKustuta
  2. kas teil pole selline kultuur üldse levinud?

    VastaKustuta
  3. no mustsôstraid saab poest väikse karbiga aga mustsôstrapôôsast pole ma küll kusagil näinud. Eks ma siis pean aiakujundusega rohkem tegelema ja endale ka pôôsa istutama:)

    VastaKustuta
  4. Just! Ehk ikka kuskilt saad võrse ;-)

    VastaKustuta