pühapäev, 1. november 2015

Karamelline õunakook mandlipõhjal

Retsept ilmus Eesti Ekspressi Gurmees 28.10.15, autoriks Silja Luide, ja lausa kutsus proovima.


põhjaks:
200 g mandlijahu
50 g võid
1 muna
3 sl fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli

täidiseks:
3 keskmist õuna (või pirni)
(paar peotäit pohli)
3 sl kartulitärklist
1 tl kaneeli
180 g Demerara suhkrut (mul oli vaid fariinsuhkrut)
200 g hapukoort
2 suurt muna

Või tükeldada ja segada teiste põhja ainetega. suruda vormi põhja ja servadelegi. Asetada külmkappi  kuni täidise valmimiseni.
Õunad tükeldada, segada tärklise, kaneeli ja poole suhkrukogusega ning laotada põhjale. Hapukoor segada lahtiklopitud munadega, lisada suhkur ja valada õuntele. Küpsetada 180kraadise ahjus 45 minutit.

kuna tegin makroone, siis üle jäänud valge šokolaadi ganache´ist tegin sik-sakid kaunistuseks

roosad makroonid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar