pühapäev, 8. november 2015

Šokolaadi-pähklikook

"Nadja väike koogiabi" (2012) retsept:

4 muna
200 g suhkrut
150 g võid
180 g tumedat šokolaadi
140 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g pähkleid/ mandleid

glasuuriks:
80 g tumedat šokolaadi
50 ml vahukoort

Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Või ja šokolaad sulatada, jahutada, lisada munavahule. Jahu segada küpsetuspulbriga, segada koos tükeldatud pähklitega ühtlaseks. Küpsetada vooderdatud lahtikäivas vormis 180kraadises ahjus 30 minutit. Jahutada.
Glasuuriks soojendada vahukoor ja lisada šokolaaditükid, et need sulaksid. Jahtunud kook katta glasuuiga ja kaunistada.


isadepäevaks - kaunistatud sefiirilehteda ja suhkrumassililledega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar