pühapäev, 10. aprill 2016

Broilerimaksapirukas

Aprilli Pereköögi retsept, pirukas oli võrratu! Lapsed kirtsutasid nina, kiitsid vaid (pärmi-leht)tainast :-).

250 g porgandit
100 g sibulat
500 g broilerimaksa
õli ja võid praadimiseks
soola, pipart
muskaatpähklit
tšillihelbeid
500 g pärmi-lehttainast
1 muna pintseldamiseks
soolahelbeid
seesami- ja seedermänniseemneid

Porgandid puhastada ja riivida jämedalt. Sibul koorida ja tükeldada. Maks puhastada kelmetest ja hakkida peenemaks. Kuumale pannile panna õlisse ja võisse pehmenema sibul ja porgandid, lisada maks ja praadida küpseks. Maitsestada.
Tainas rullida servadest õhemaks, keskmine kolmandik jätta paksem. Täidis valada tainale. Servadesse teha diagonaalsed lõiked,
pintseldada lahtiklopitud munaga ja lapata servaribad täidisele. Pintseldada ka pealt munaga, puistata peale soolahelbed ja seemned. Küpsetada 200kraadises ahjus 20 minutit.

paremal on juustupikuke, sest tainast jäi üle! Asetasin tainapoolte vahele riivjuustu ja määrisin pealt munaga, see oli laste lemmik! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar