laupäev, 30. aprill 2016

Juustufondüü

Tuli isu fondüü järele. Saku kaubandusvõrgust leidsin küll retseptis nimetatud juustusordid, aga polnud nagu päris see. Prantsusmaal on asjal ikka teine mekk. Järgmisel korral otsin sobivaid juustusid / valmis fondüüjuustusegu Tallinnast.

Aluseks see retsept:

1 poolik küüslauguküüs
300 g riivitud Emmentali juustu
300 g riivitud Gouda juustu
2 dl kuiva valget veini
2 tl maisitärklist
riivitud muskaatpähklit
purustatud musta pipart

ciabattat
õunatükke

Keedunõu hõõruda seest pooliku küüslauguküünega, sulatada juustud ja lisada veinis lahustatud tärklis, maitsestada. Panna nõu põletiga alusele ja kasta sisse saia- ning õunatükke.


Huvitaval kombel avastasin just, et serveerimise pilt on kadunud :-O, seega ei saagi näidata, kuidas koduseid vahendeid kasutades fondüüd nautisime... 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar