kolmapäev, 4. mai 2016

Toorjuustu-ricottakook kardemoniga

Pereköögis oli retsept, mille järgi küpses kook. Kuna meie lapsed kirtsutavad nina, kui koogis kohvi on, siis jätsin algses retseptis kasutatud kohvi lisamata. Sai ka hea.

põhjaks:
200 g purustatud digestiivküpsiseid
75 g sulatatud võid

täidis:
800 g maitsestamata toorjuustu või ricottat (mul oli 400+400 mõlemat)
200 g suhkrut
40 g jahu
3 suurt muna
kardemoni

Põhjaained segada ja küpsetada põhja 170kraadises ahjus 10 minutit. Täidiseained vahustada ühtlaseks ja valada eelküpsetatud põhjale. Küpsetada 180kraadises ahjus 65 minutit.
Enne söömist lasta täielikult jahtuda.

küpses pealt täitsa katki, ekspertide arust peaks juustukoogi küpsetamise ajal olema ahjus veenõu lisaniiskuse andmiseks 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar