pühapäev, 22. mai 2016

Gudruni rabarberikook

"100 kooki pereköögist" (2002) retsept, aga siiani pole seda proovinud. Põhjaks pärmi-muretainas, mida sügiseti võiks hoopis õuntega katta.


põhjaks:
25 g pärmi
5 sl suhkrut
2 dl vett
7 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
200 g toasooja võid

täidiseks:
4-5 jämedat rabarberivart
kaneeli

katteks:
4 muna
5 sl suhkrut
250 ml hapukoort
4 sl kartulitärklist

Pärm lahustada vees, lisada jahu, küpsetuspulber, suhkur ja või. Tainas jääb pigem pehme, lusikaga saab ajada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Rabarberivarred tükeldada ja laotada tainale, riputada peale kaneel. Munavalged vahustada tihkeks vahuks, munakollased vahustada suhkruga, lisada hapukoor ja tärklis, segada õrnalt munavalgevahuga ning valada rabarberitele. Küpsetada 200 kraadi juures 45 minutit. (ma alandasin poole küpsemise ajal temperatuuri 190le ja tõstsin koogi veidi allapoole, muidu oli pealt juba liiga pruun)

plaaditäis mõnusat kooki, peal tuhksuhkur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar