laupäev, 7. mai 2016

Hollandi õunakook

Võrratu Keukenhof! 
Viibisin mõni nädal tagasi Hollandis ja sõin Haagis õunakooki. Amsterdamis selgus, et õunakook on üks nende köögi kohustuslikust osast.


Amsterdami turuplatsi servas asuv kohvik, kus pakutakse väidetavalt parimat õunakooki Amsterdamis, selleks oli vaja seista lausa sabas ja kohvi me seal ei saanudki võtta, kuna kohad olid kõik täis, koogitükid ostsime kaasa. 
Püüdsin järele teha selle retseptiga:

põhi:
300 g jahu
200 g külma võid
125 g suhkrut
soola
1 muna

täidis:
2 sl riivsaia
4 haput õuna
1 tl kaneeli
60 g rosinaid
100 g suhkrut

Põhja ained hakkida kiiresti ühtlaseks tainaks ja panna külma.
Õunad puhastada ja tükeldada, segada pestud rosinate, kaneeli ja suhkruga.
2/3 tainast suruda vormi põhja ja kindlasti äärtele, riputada peale riivsai ja õunasegu. Ülejäänud tainas pudistada peale ja küpsetada 180kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook on kuldpruun. Serveerida jahtunult vahukoorega.

Rumala peaga küpsetasin mittelahtikäivas vormis

Maitses nagu üks Hollandi õunakook! Hästi siis :-)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar