reede, 27. mai 2016

Rabarberikook

Kõrge ja mahlane kook, maitses hästi!

põhjaks:
150 g võid
1 dl kaerahelbeid
4 dl jahu
1/2 tl soola
1 dl suhkrut

täidiseks:
400 g rabarberit (paneks isegi rohkem teisekorra!)
3 dl suhkrut
1,5 tl kaneeli
2 muna
150 g võid
2 dl vett
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Või sulatada ja segada teiste põhjaainetega. Tainas suruda vormi põhja ja äärtele, asetada täidise valmimise ajaks külma.
Rabarber tükeldada.
Munad vahustada 1 dl suhkruga kohevaks. Või sulatada ja kuumutada koos veega keemiseni, tõsta tulelt, kloppida juurde munavaht. Jahu ja küpsetuspulber segada, lisada munasegule. Lõpuks segada juurde rabarber, mis on segatud ülejäänud 2 dl suhkru ja kaneeliga.
Täidis valada põhjale ja küpsetada 200kraadises ahjus 1 tund. u 40 minutit küpses kook pealt kaetuna, muidu oleks liiga ära kõrbenud!
("100 kooki 2" 2004)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar