pühapäev, 15. mai 2016

Jahuvaba šokolaadikook

Seegi retsept on LPst Silja Luidelt, mugandusega seekord piimašokolaadi osas, sest originaalretsept nõudis tumedat šokolaadi. Lastele see tavaliselt on liiga vänge, seetõttu selline vahetus.


250 g (tumedat) šokolaadi
150 g võid
50 g pruuni suhkrut
5 suurt muna
soola
100 g suhkrut
40 g jahvatatud mandleid või sarapuupähkleid (mul olid mandlid)
2 sl amarettot või muud koorelikööri, brändit, rummi, Cointreau´d

kreemiks
200 g toasooja toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut
1 sl likööri

Šokolaad tükeldada ja sulatada koos võiga. Lasta jahuta, lisada 50 g suhkrut ja ükshaaval munakollased, jahvatatud pähklid ja alkohol.
Munavalged vahustada soolaga ja lusika kaupa hakata vahustamist jätkates lisama suhkrut, kuni vaht on tihke ja tugev.
Ühendada munavalgevaht šokolaadiseguga, esmalt mõni lusikatäis vahtu, mida võib üsna korralikult segada, edasi lisada munavalgevahtu ja olla segamisel õrn, et võimalikult palju õhku jääks ikkagi segusse.
Valada segu (lahtikäivasse) vormi ja küpsetada 160kraadises ahjus 30 minutit. Lasta jahtuda, parimalt üleöö.
Serveerida toorjuustukreemiga, mis on kokku segatud ja lastud veel külmkapis vähemalt pool tundi taheneda (mina segasin kreemi kokku ja järgmisel hommikul alles kaunistasin).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar