esmaspäev, 30. mai 2016

Rabarberikook ricottaga

Kooki oli nimetatud maailma parimaks rabarberikoogiks, tahtsin ka kinnitust saada.

põhjaks:
200 g jahu
50 g suhkrut
soola
100 g külma võid
1 munakollane
1 sl jogutit

täidiseks:
700 g tükeldatud rabarberit
500 g ricotta kohupiimapastat
100 g suhkrut
1 muna
1 sl vanillisuhkrut

beseekatteks:
3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl sidrunimahla

Jahu segada soola ja suhkruga, lisada tükeldatud või ning mudida purutaoliseks, lisada munakollane ja jogurt, sõtkuda ühtlaseks. Asetada pallina kiles 30 minutiks külmkappi.
Rabarber tükeldada ja segada suhkruga, et mahlad välja tuleks. Nii 10 minuti pärast kurnata hoolikalt üleliigne mahl. NB! Mahl jätta alles!
Tainas rullida õhukeseks ja katta paberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhi ning küljed, eelküpsetada 180kraadises ahjus 5 minutit, siis laotada peale rabarberitükid ning küpsetada 15 minutit.
Ricotta segada muna, vanillisuhkru ja rabarberimahlaga, valada rabarberitele ja küpsetada u 16  minutit.
Munavalged vahustada suhkru ja sidrunimahlaga kõvaks vahuks, kook katta vahuga ning küpsetada veel 4 minutit, kuni kuldsete tippude tekkeni.

panin munavalge edevusest ikka läbi pritskoti



 Ausalt öeldes ei ole see minu meelest parim rabarberikook, jah, oli küll maitsev, aga mitte minu jaoks number 1. Lisaks oli ettevalmistuses palju etappe.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar