laupäev, 31. detsember 2016

Astelpaju-kodujuustutort

Esmasündinu 14. sünnipäevaks valminud tort. Tema soov oli kodujuust! Valmistada eelmisel päeval, muidu ei jõua tarretuda!

biskviit:
3 muna
1 peenelt riivitud porgand
3 sl suhkrut
2 sl jahu
1,5 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
5 dl maitsestamata jogurtit
400 g kodujuustu hapukoorega
200 g pruuni suhkrut
2 dl astelpajumahla
7 želatiinilehte

kate:
3 dl astelpajumahla
3 sl suhkrut
2 želatiinilehte

Biskviidiks vahustada munad suhkruga, segada õrnalt juurde kõik teised ained. Küpsetada 180kraadises ahjus 15 minutit. Jahutada.

Täidiseks asetada želatiinilehed külma vette 5 minutiks likku. Astelpajumahl kuumutada, sulatada juurde veest tühjaks pigistatud želatiinilehed. Kodujuust, jogurt ja suhkur segada, ühendada mahlaseguga. Valada põhjale ja lasta üsna tugevaks tarretuda.

Katte jaoks leotada taas želatiinilehti vees, pigistada kuivemaks ja kuumutada suhkruga segatud mahlas. Lasta jahtuda ja valada tordile. Lasta tarretuda üleöö.


Retsept on Olga Kaju blogist.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar