kolmapäev, 28. detsember 2016

Kookospiima-šokolaaditort

Jõuluõhtust on mul uus lemmik, suus sulav kookospiim! Ja just nii tehtud, et külmkapis on osa tahkunud ja ülejäänud kookosvesi eraldunud.

Tegin veel vana-aasta lõppu ühe küpsetamist mittevajava koogi.

põhjaks:
300 g purustatud kaeraküpsiseid
125 g sulatatud võid

vahele paar peotäit külmutatud mustikaid

täidis:
200 g šokolaadi
2x 400 g  (lilla) purk Santa Maria kookospiima (hoida mõned tunnid külmkapis, et vesi eralduks, seda võib näiteks smuutis kasutada)

Põhjaained segada kokku, suruda põhjaks, puistata peale mustikad. Šokolaad sulatada, jahutada ja kloppida kokku veidi vahustatud tahke kookospiimaga. Täidis valada põhjale ja lasta mõni tund kuni üleöö külmas taheneda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar