neljapäev, 23. märts 2017

Kihiline salat

"Salatiraamatu" (2005) retsept, mis teenis külalistelt vaid kiidusõnu.

3 suurt õuna
10 keedetud muna
300 g ribadeks lõigatud sinki (pitsasinki)
200 g riivjuustu
4 mugulsibulat (marineerimiseks suhkrut, sorts äädikat, vett)

kastmeks:
500 g hapukoort
450 g majoneesi
aroomisoola

Sibulad koorida ja tükeldada, puistata peale lusikatäis suhkrut, törts kanget äädikat ja valada peale keev vesi. Jätta vähemalt pooleks tunniks marinaadi.
Õunad riivida. Munad riivida. Kastmeained segada kokku.
Võtta suurem kauss ja laduda ained kihtide kaupa (õunad, munad, sink, sibulad, juust), samuti teist korda, ja iga kihi vahele kastet pannes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar