kolmapäev, 22. märts 2017

Küpsetamata šokolaadikook (küpsisetort)

Toit ja Trend märts-aprill 2017 pärit retsepti järgi. Seal oli see peenelt nimetatud Dulce de leche šokolaadikoogiks.

Dulce de leche pidavat olema tõlkes piimamaius, Eestis on kenasti müügil keedetud kondenspiim. Ma kasutasin algretseptis olevaid aineid, kogused võtsin nö täistopsides.

põhjaks:
140 g peeneks purustatud šokolaadiküpsiseid
60 g sulatatud võid

täidis:
500 g mascarponet
380 g keedetud kondenspiima (2 topsi)

27 šokolaadiküpsist (kokku ostsin 3 pakki, osa kulus põhjaks, osa jäi alles)
150 ml kanget kohvi
sorts Amaretto likööri

Põhjaained ühendada ja suruda neljakandilise vormi põhjale. Kondenspiim ja mascarpone mikserdada ühtlaseks. Veerand täidisest määrida põhjale. Liköör segada kohviga, küpsised kasta sellesse ja laduda nii 3 kihti vaheldumisi täidisega.
Kook katta toidukilega ja asetada üleöö külma.



maitses magusalt :-D 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar