teisipäev, 25. juuli 2017

Ahjupaprikad ja kakukesed

Mõned maitsed, mis Itaaliat meenutavad. Sõbranna just tuli ka sealt.

Piemonte paprikad


4 suurt punast paprikat
4 tomatit
8 anšoovisefileed
4 õhukeseks viilutatud küüslauguküünt
oliiviõli
musta pipart
basiilikulehti

Tomatitelt koore eemaldamiseks lõigata peale noaga rist ja kasta nad keevasse vette. Paprikad poolitada, jättes ühele poolele alles varrejupi, puhastada seemnetest ja valgest osast, asetada ahjuplaadile. Kooritud tomatid lõigata neljaks. Paprikapoolikud täita tomatitükkide, anšoovisefileede, küüslaugu ja basiilikulehtedega. Jahvatada peale musta pipart ja niristada üle oliiviõliga.
Küpsetada 180kraadises ahjus umbes tund aega.

Väga maitsev!

Ja teinegi Sikke Sumari retsept:

Krõbedad kakud

7,5 dl vett
30 g pärmi
1 spl soola
1,5 dl rukkijahu
2 dl täisterajahu
10 dl nisujahu

seemneid

Pärm lahustada vees, segada juurde sool ja jahud. Tainas jääb vedelapoolne. Asetada kaetult ööseks külmkappi.
Hommikul mõõta küpsetuspaberiga ahjuplaadile tainapätsid, riputada peale seesami- ja kõrvitsaseemned ja küpsetada 220kraadises ahjus 35 minutit.

Mina tegin pool ühel ja pool järgmisel päeval, kõrgeks ei kerkinud, aga maitsesid hästi nii pesto kui toorjuustuga.


vajusid pannil küljega kokku

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar