pühapäev, 23. juuli 2017

Šokolaadivulkaanid

Käisime Kiisal kohvikutepäeval, kus jäid proovimata fondandid ehk laavakoogid, mis on seest vedelamad šokolaadised. Katsetasin siis ise selle retsepti järgi. Nagu pildilt näha, siis vormist väljasaamine osutus keerukaks, aga maitse oli hea.

170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
4 muna
160 g suhkrut
75 g jahu

võid ja kakaopulbrit vormide ettevalmistamiseks





Šokolaad ja või sulatada. Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks, lisada juurde sulatatud või ja šokolaad, vahustada veel 5 minutit. Sõeluda juurde jahu ja vahustada veel 2 minutit. Jagada vormidesse ja küpsetada 10-12 minutit 180kraadises ahjus.
Mina valmistasin soovituse järgi ette 6 keraamilist portsjonvormi, lisaks võtsin 3 silikoonvormi. Keraamiliste jaoks oli 12 minutit ok, aga silikoonile sobinuks 10 minutit.



Lisaks sobib jäätis, kuna koogike on väga intensiivse maitsega.

paraadfoto :-D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar