kolmapäev, 10. oktoober 2018

Kõrvitsahummus

Mulle on alati maitsenud marineeritud kõrvits. Kõrvitsast saab veel imehead kõrvitsakooki ja ahjukõrvitsat. Seekord küpsetasin koorimata kõrvitsaviile ahjus 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni viljaliha oli pehme.


Osa sõin lihtsalt Tartu bussis 😉 magusa tšillikastmega, imehea!



Osast tegin kõrvitsahummust, ka väga mõnus määre/dipikaste.

200 g ahjukõrvitsat
purk kikerherneid (400 g)
2 spl tahiinit
3 spl sidrunimahla
2 purustatud küüslauguküünt
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
sorts oliiviõli
suts soola

Kikerherned kurnata ja loputada voolava vee all. Kõik ained töödelda köögikombainiga või blenderis ühtlaseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar