pühapäev, 1. märts 2015

Kohupiima-pähklitort

Vabariigi aastapäevaks ei valminud midagi uudset, tegin heeringatorti ja beseerulli, viimasele läks vahukoore sisse veidi kamajahu ja marjadest kasutasin mustikaid.

Aga uus asi on kohupiima-pähklitort, milleks küpsetasin u 500 g liivatainast 3 ketast (200kraadises ahjus u 10 minutit), siis esimese kihi peale määrisin 200 g kirsimoosi, katsin teise kettaga, edasi  kreemiga (veidi all poole kogusest) ja siis läks kolmas ketas. Katsin küljed ja pealt ülejäänud kreemiga, riputasin peale pähklipuru ja vedasin sulašokolaadist triibud.


Kreemiks:
300 g toasooja võid
300g tuhksuhkrut
500 g kohupiima
peotäis röstitud pähkleid

Või vahustada valgeks, lisada tuhksuhkur. Segada juurde kohupiim ja pähklipuru.

Pähklipruru jaoks võtsin 200 g metspähkleid, asetasin 250kraadisesse ahju ja nii umbes 5 minuti pärast (kärssama ei tohi minna!!) võtsin ahjust ja hõõrusin käte vahel koored maha. Edasi hakkisin suure noaga peeneks.


(Ma parem ei räägi, et tegin ka liivataina ise, kriitilist meelt ei kasutanud ja nõutud soola- ning küpsetuspulbrikogust ei imestanud, seega sai minu tort... soolaka alatooniga :-( . Seepärast läheb tort  peagi kordamisele, sest see kohupiimasegu koos liivataina ja moosiga on õigesti doseerides võr-ra-tu!)



4 kommentaari:

  1. kas sa sellise tordiga külla ei sooviks tulla ;) H.

    VastaKustuta
  2. pole päris kindel aga ükskord tulid mu vanemad küll tordiga

    VastaKustuta
  3. Kui kordamisele läheb, siis ma tuleks külla ;)

    VastaKustuta