laupäev, 28. märts 2015

Šokolaaditort (ja makroonid)

Esmakordselt tegin püüdlikult retsepti järgides, edaspidi vaikselt mugandades ja mugavdades. Äärmiselt lihtne teha, aga kõikvõimalikud variatsioonid on olnud hääd.

Põhjaks segada:
200 g purustatud digestiivküpsiseid
50 g sulatatud võid

ja suruda lahtikäiva vormi põhja.

Täidiseks:
500 g toasooja mascarponet
2 dl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
400 g šokolaadi - see võib olla osalt valge või just tume või pähklitega või täidisega...

Mina tükeldan šokolaadi kaussi, lasen mikrolaineahjus sulada, segan juurde teised täidise ained, valan põhjale ja panen külma.

maasikad vajutasin kohe pehmesse täidisesse


Ja vahepalaks ka makroonikatsetus, sinised!



Ülimugavana teengi nüüd nii. Vahel on valge šokolaadi ganache, milleks kulus 1 osa vahukoort ja 2 osa valget šokolaadi. Šokolaadi tükeldasin kaussi, peale valasin keematõusnud vahukoore. Peale ühtlaseks segamist üritasin ka veidi vahustada, päris enne tahkumist määrisin makroonide vahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar