laupäev, 17. mai 2014

Šokolaadi-marmorkook

Emale sünnipäevaks tegin küpsetamist mittevajava koogi.
põhi:
200 g digestive küpsiseid
50 g võid

täidis:
200 g valget šokolaadi
200 g pähkitega piimašokolaadi
500 g mascarponet
2 dl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut

Küpsised purustada ja segada  sulavõiga. Suruda lahtukäiva vormi põhja. Mascarpone, hapukoor ja vanillisuhkur segada ning jagada võrdelt kahte kaussi. Šokolaadid sulatada, ise sulatasin piimašokolaadi mikrolaineahjus, aga pirtsaka valge šokolaadi vesivannil. Nüüd segada valge šokolaad ühes kausis oleva seguga ja piimašokolaad teisega. Valada põhjale valge šokolaadi segu ja ajada laiali, peale kallata teine segu. Noaotsaga teha sik-sakke, et kihid veidi seguneksid. Asetada vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö külma.
Mõnusa siidise maitsega, suussulav ja rammus ;-).
kaunistatud külmutatud vaarikatega
Retsept on "Šokolaadiraamatust" (2004).

Ja veel Pavlovaid:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar