reede, 16. mai 2014

Brüleekreem

Pavlovatest jäi üle 5 munakollast, mina aga juba naljalt midagi ära ei viska :-P, seega valmis brüleekreem, retsept siit.

5 munakollast
3 tl suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort
2 dl kohvikoort

kaunistuseks suhkrut

Munakollased suhkruga lahti kloppida. Koored kuumutada peaaegu keemiseni ning kallata peenikese joana munakollaste hulka, seda hoolega segades.
Jaotada kummakindlatesse vormidesse, mul oli neid 6. Tõsta vormid kõrgesse ahjupannile ning valada pannile niipalju vett, et ulatuks poole vormini. Katta fooliumiga ning küpsetada 160kraadises ahjus u 50 minutit, kuni kreem kergelt võdiseb. Võtta vesivannilt ja jahutada vähemalt 4 tundi külmkapis.
Enne serveerimist puistada peale suhkrukiht ning põletada leeklambi all karamelliks. Mina pidin seekord siiski ahju grillelemendi all seda tegema, 250kraadi juures, kuni suhkur karamellistus.
Lisandiks võtsime maasika toormoosi.

Mõnus magustoit!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar