laupäev, 3. mai 2014

Saiad hot dogile ja burgerile

Täna küpsetasin ise hot dogi saiu, see oli lihtne töö. Lõunaks olidki meil hot dogid, vorstiks Saaremaa lemmikviinerid. Lisandiks ketšup ja magusam sinep.

u 10 saia jaoks kulub:

510 g jahu
8 g suhkrut
6 g soola
10 g pärmi
15 g toasooja margariini
260 g  40kraadist vett

Kõik ained kokku segada ja sõtkuda. Laste kerkida 45 minutit, vormida saiad (ise rullisin taina lahti ning keerasin siis lahtirullitud taina rulli nö vorstiks,
 rullisin veel mööda lauda ja tükeldasin), lasta veel 30 minutit kerkida. Määrida munaga ja soovi korral seesamiseemneid peale riputada. Küpsetada 210kraadises ahjus 12 minutit.

enne ahjupanekut
ahjust võttes












Nagu näha, proovisin ka burgerisaiu teha, sest päris kukkel mulle ei meeldiks. Järgmisel korral tuleks korrigeerida küpsetusaega ja taina paksust. Mul oli tainas liiga õhuke ning küpsetusaeg pikavõitu teiste saiade pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar