esmaspäev, 19. mai 2014

Šokolaadi-rabarberikook

See on huvitav kooslus, millest varem midagi ei teadnud. Aga H. soovil ;-) guugeldades leidsin retsepti ja kook ise osustus väga maitsvaks! Alguses tundus võikogus suur, aga kõik oli ok. Rabarberit oli ka mõnusalt palju :-P. Šokolaaditükid võiks ka jätte pigem rohmakad, mitte täitsa pudi.

600 g rabarberit
1,5 dl suhkrut

2,5 dl suhkrut
225 g toasooja võid
3 dl jahu
0,5 dl kakaopulbrit
4 muna
1dl piima
2 tl vanillisuhkrut
50 g tumedat šokolaadi hakituna

Rabarber lõigata 2-3 cm pikkusteks tükkideks, laotada ahjuvormi ja segada suhkruga. 
Tõsta taina suhkrukogusest 2 sl kõrvale. Vahustada toasoe või ülejäänud suhkruga, segada hulka kuivained: jahu, küpsetuspulber ja kakao. Lisada munad, piim ja vanillsuhkur ja hakitud šokolaad.
 Segada ühtlaseks tainaks. Taians valada rabarberitükkidele ja raputada peale kõrvalepandud 2 sl suhkrut. Küpseta 200kraadise ahju alumisel siinil 40 (-50) minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar