pühapäev, 20. september 2015

Doonau lainete kook kirssidega

Just nii piduliku nimega kook oli millalgi Rama promolehes. Mässamist oli, aga maitses hästi.

põhjaks:
150 g margariini / võid
3 muna
soola
150 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
300 g jahu
3 tl küpsetuspulbrit
180 ml piima
30 g kakaopulbrit
200 g kivideta kirsse

katteks:
500 ml piima
100 g suhkrut
1 tl vanillisekstrakti
30 g jahu
40 g tärklist
250 g  toasooja võimaitselist Rama maestrot / võid

Katteks kuumutada pool piimast koos suhkrutega. Jahu ja tärklis segada ülejäänud piimaga ning vispeldada keevasse piima kuni paksenemiseni. Jahutada. Rama / või vahustada heledaks ja edasi vahustades lisada lusika haaval jahtunud kreemi.

Margariin sulatada. Munavalged vahustada soolatibaga, lisada vahustamist jätkates suhkrut, munakollased, jahu koos küpsetuspulbriga, vanillisekstrakt, 150 ml piima. Lõpuks lisada jahtunud margariin. Pool tainast valada küpsetusvormi. Teisele osale lisada kakao ja piim, segada ühtlaseks ja katta hele põhi. Kirsid vajutada tainasse ja küpsetada 180kraadises ahjus 30 minutit, kuni tikk jääb kuivaks.

Jahtunud koogile määrida või pritsida kate ja kaunistada kirsside ja riivšokolaadiga. Serveerimiseni hoida külmas.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar