teisipäev, 1. september 2015

Rikkalik õuna-beseekook



1. septembri, teadmistepäeva puhuks küpsetasin raamatust "Nadja koogid" 2011 pärit retsepti järgi. Õuna-aeg ju ka käes.

põhi:
200 g toasooja võid
1 tl vanillisuhkrut
150 g suhkrut
3 munakollast
200 g jahu
50 g tärklist
2 tl küpsetuspulbrit

täidis:
1 kg õunu (puhastatud, tükeldatud) - panin 800 g puhastatud õunatükke, seda oli juba rohkelt!
poole sidruni mahl ja koor
0,5 tl kaneeli
100 g mandlilaaste
100 g rosinaid
3 spl heledat rummi

kate:
3 munavalget
100 g suhkrut
100 g purustatud metspähkleid

Esmalt panna rosinad rummi sisse likku. Põhjaks vahustada või suhkrute ja munakollastega. Kuivained segada omavahel ja lisada võimassile, segada ning asetada lahtikäivasse koogivormi. (Raamat ütleb 26 cm diameetriga, mul vist on väiksem, nii põhi kui täidis kui kogu kook olid suht kõrged, ulatudes lausa vormi servani lõpuks!)
Tükeldatud õunad segada sidrunimahla ja -koorega, lisada kaneel, rummis ligunenud rosinad, mandlilaastud. Segu kallata põhjale ja küpsetada 200kraadises ahjus 20 minutit.
Samal ajal valmistada besee, no mingi 10 minuti pärast võib selle tegemist alustada. Munavalged vahustada, lisada suhkur ja vahustada veel veidi. Kook võtta ahjust ja katta beseega, puistata üle pähklipuruga ja küpsetada veel 20 minutit. Mina küpsetasin selle teise poole ahju alaosas, sest kartsin besee liigset pruunistumist, päris 20 minutit täis ei saanudki.


5 viitab loomulikult oodatavatele hinnetele ;-) 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar