pühapäev, 27. detsember 2015

Kihiline šokolaadišarlott

Selveri jõulukirjas oli retsept, tegin ka, tulemus on rammus ja šokolaadine.


Algselt soovitati kasutada 700 g Selveri jõhvikarullbiskviiti, mina tegin rullbiskviidi kodutehtud hapuka kreegimoosiga.

täidiseks:
250 g tumedat šokolaadi
400 g toasooja toorjuustu
3 sl konjakit või brändit
4 dl vahukoort
5 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

kakaopulbrit

Šokolaad sulatada ja segada toorjuustuga, lisada alkohol. Koor vahustada suhkrutega ja segada õrnalt ülejäänud täidisega.
Rullbiskviit lõigata 18 viiluks, millest 6 laduda ümmarguse vormi põhja. Pool täidisest laotada rullbiskviidiviiludele, katta järgmise 6 viiluga ning kallata peale ülejäänud täidis. Peale vajutada viimased 6 viilu rullkooki ja tõsta üleöö külma. Serveerimiseks sõeluda peale kakaopulbrit ja kaunistada sobivalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar