neljapäev, 10. detsember 2015

Šokolaadi-oakook

Nimes esinevat ei tohiks üldse tähele panna, ubadest ei saagi muidu aru kui öeldes. Väga huvitav jahuvaba kook, läheb kindlasti kordamisele millalgi.

4 muna
2 dl pruuni roosuhkrut
4 dl punaseid konservube (400 g purk, neto 240 g)
0,75 dl oliiviõli
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl tärklist
näpuotsatäis soola
5 sl kakaopulbrit

2 muna koos suhkru ja ubadega köögikombainis ühtlaseks segada, lisada ülejäänud munad, õli ja kuivad ained, segada veel natuke. Küpsetada õliga määritud ja kakaoga ülepuistatud 25 cm koogivormis 180 kraadi juures 45 minutit. Jahutada ja soovi korral katta šokolaadiglasuuriga.


Mina tahtsin uut edevat vormi proovida, mis oli viga, sest säbrulisest pinnast ei tulnud kook tervena välja. Kaunistasin munavalgevõõbaga.
Retsept Pereköögist, detsember 2015.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar