pühapäev, 14. august 2016

Kerge kohupiimakook

Alma (reklaam)kohupiimakookide vihikus oli järgmine retsept.

põhjaks:
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
500 g metsmaasika kohupiimakreemi (kasutasin mustika oma)
400 g toorjuustu
1 tl si

drunimahla
2,5 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1 dl kartulitärklist
5 muna

Põhjaained segada ühtlaseks, suruda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ja servadele. Asetada külmkappi. Täidise ained mikserdada 3 minutiga kohevaks massiks (kuna tegin põhja köögikombainis, siis segasin ka täidise seal, minu rumalus, sest kohevat massi ei tekkinud ja seetõttu venis küpsetusaeg julgelt pool tundi kauemaks. Kuna kook oli maitsev, siis teisekorra teen juhiste järgi :-) ). Täidis valada põhjale ja küpsetada 175kraadises ahjus 60 minutit, poole küpsetusaja möödudes katta fooliumiga, et pealmine pind ei kõrbeks. Enne serveerimist lasta täiesti maha jahtuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar