pühapäev, 21. august 2016

Šokolaadikook džemmiga


"Kodukirja parimad palad 2008" retsept, mugandustega, sest päris tumedast šokolaadist kook on lastele vängevõitu.

150 g (tumedat) šokolaadi
100 g võid
6 muna
1,5 tl vanillisuhkrut
2,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

1,5 dl aprikoosidžemmi
1 sl palsamiäädikat

glasuuriks:
150 g (tumedat) šokolaadi
25 g võid
0,6 dl piima

Või ja šokolaad sulatada ja jahutada. Munavalged eraldada kollastest ja lasta 30 minutit toatemperatuuril seista. Ümmargune vorm määrida võiga.
Munakollased ja vanillisuhkur segada jahtunud šokolaadi-võiseguga. Munavalged vahustada, lisada vähehaaval suhkrut. 1/3 munavalgevahust segada šokolaadisegusse, edasi ühendada mõlemad segud. Sõeluda juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpsetada 175kraadises ahjus 40 minutit, kontrollida küpsust!
Jahtunud põhi lõigata kaheks kettaks, alumisele määrida palsamiäädikaga segatud džemm. Teine pool tõsta peale.
Glasuuriks sulatada šokolaad ja või, seda juurde piim, määrida tordile.

kaunistada vastavalt soovile ja võimalustele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar