pühapäev, 21. august 2016

Tosca saiakesed

Kindlasti võiks saiakesi teha pärmitainast, mille retseptiks sobiks näiteks selline pärmitainaretsept, aga mina läksin kergema vastupanu teed ja kasutasin poe pärmi-lehttainast.

tainast 500 g

täidiseks
25 g võid
0,5 dl suhkrut

katteks:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 dl mandlilaaste
2 sl jahu
2 sl piima

Tainas rullida lahti, määrida sulavõiga ja riputada peale suhkur. Keerata rulli nagu kaneelisaiade puhul. Lõigata viilud ja panna lõikepind üleval muffinivormidesse, suruda lapikumaks. Küpsetada 225kraadises ahjus 5 minutit.
 Katteained mõõta potti, seagada ja kuumutada keemiseni. Määrida poolküpsetele saiakestele, küpsetada 8 minutit, kuni saiad on kenasti kuldsed.

osadele on juba kate peale pandud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar