laupäev, 20. august 2016

Krõbeda kattega vaarika-õunakook

Ta-ta-ra-taa! Blogil 3. sünnipäev!

Ja vabariigi taassünnist 25a! 
Raamatust "100 kooki 3" valisin purukattega virsiku-vaarikakoogi, aga virsikud asendasin koduaia õuntega.

3 dl jahu
2 dl suhkrut
2 sl pruuni suhkrut
200 g toasooja võid
2 tl kaneeli
3 muna
2 sl vanillisuhkrut
3 väiksemat õuna
200 g vaarikaid

Õunad puhastada ja tükeldada. Purukatte jaoks näppida 2 sl jahu, 15 g võid, 2 sl pruuni suhkrut ja 2 tl kaneeli ühtlaseks.
Taina jaoks segada ülejäänud jahu ja või, suhkur, vanillsuhkur, munad. Valida vorm, ma seekord eelistasin nelinurkst ümmargusele. Pool õunatükkidest ja vaarikatest jaotada vormi põhja, peale laotada tainas ja ülejäänud õunatükid ning vaarikad. Riputada üle puruseguga.
Küpsetada 180kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni on kena kuldpruun. Enne serveerimist lasta jahtuda. Sobiks hästi ka jäätise kõrvale.

üks tükk lõigatud ja peale tõstetud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar