neljapäev, 18. august 2016

Ploomi-pähklikook

Retsept on "Kodukirja parimad palad 2009" väljaandest, mugandasin seda veidi.

500 g ploome
175 g toasooja võid
4 dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g mandlijahu
50 g hakitud tumedat šokolaadi
 peotäis metspähkleid

4-5 ploomi panna kõrvale (kaunistuseks), ülejäänud poolitada, eemaldada kivid ja hakkida väiksemaks. Toasoe või vahustada suhkruga, lisada vahustades munad, segada juurde küpsetuspulbriga segatud jahud. Lisada ka ploomi- ja šokolaaditükid. Valada vormi, kaunistada kõrvale pandud ploomipoolikutega, mis suruda lõikepool all tainasse ja metspähklitega.  Küpsetada 180kraadises ahjus 50 minutit, poole küpsetusaja möödudes tõstsin keskmisest madalamale siinile, et pealt liiga ära ei kõrbeks.
Mahlane ja rikkalik!
enne ahju... 

... ja pärast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar