teisipäev, 9. august 2016

Mangokreemine kook rabarberiga

Augusti Pereköögi tagakaanel oli retsept, mida soovisin katsetada. Koduaia rabarberil oli ka mitu noort vart. Eeldasin, et Saku Selveris on müügil mango-passioni koorest kohupiimamaiust, kuid seda polnud. Nii läks käiku Tere mangokohupiimakreem. (Mõni päev hiljem nägin üllatuslikult Roccos Piimameister Otto kohupiimamaiuseid!)

põhjaks:
75 g võid
150 g täistera nisujahu
25 g mandlijahu
50 g suhkrut
2-3 sl vett

täidiseks:
400 g mangokohupiimakreemi
100 g toorjuustu
3 muna

150 g rabarberit

Põhjaained ühendada, mina tegin seda taas köögikombainis. Tainas tõsta pooleks tunniks külma. Tainas suruda küpsetusvormi põhjale ja küpsetada

10-15 minutit 180kraadises ahjus. (Mina tegin väikemal plaadil, tuli õhuke kook, küpsetasin 10 minutit, ümmarguses vormis tuleks kõrgem kook, mida küpsetada siis ka vastavalt kauem).
Munad kloppida lahti, lisada kohupiimakreem ja toorjuust, segada ühtlaseks. Täidis valada põhjale, puistata peale rabarberitükid ning küpsetada 160kraadiseks alandatud kuumusega ahjus 25-30 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar