pühapäev, 6. aprill 2014

Hapukoorekeeks

  • Väga mõnus keeks. 
  • 200 g toasooja võid
  • 125 g suhkrut
  • 3 suurt toasooja muna
  • 100 g hapukoort
  • 200 g jahu
  • 40g tärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Toasoe või vahustada suhkuruga kohevaks. Lisada vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Segada juurde hapukoor. 
Kuivained segada omavahel, siis sõeluda muna-või-suhkruvahu peale. Segada suure lusikaga õrnalt ühtlaseks. 
Kallata võitatud keeksivormi ning küpsetada 175kraadise ahju alumises osas umbes 40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga!
Lasta koos vormiga restil jahtuda, siis kummutada keeks vormist välja.
Mina kasutasin rõngasvormi, nii tuli küpsemisaeg lühem, kui oli originaalis siin



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar