neljapäev, 24. aprill 2014

Mustika-kohupiimakook



Idee võtsin raamatust "100 kooki 2" (2004), vastavalt kodustele vahenditele ;-) muutsin seda. Põhi on näiteks täiesti teine, minu lemmik!

põhi:
25 g pärmi
100 g margariini
1 tl suhkrut
200 g jahu
50 g vett
soola, pisut äädikat


täidis:
370 g koorest kohupiimakreemi vanilliga
130 g hapukoort
2 muna 
suhkrut maitse järgi
2-3 dl mustikaid

Margariin sulatada, pärm hõõruda suhkruga. Segada juurde kõik teised ained ja suruda tainas vormi põhja ja äärtele. 
Täidise jaoks segada kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur ning valada tainale. Mustikad puistada peale ja küpsetada 200kraadises ahjus 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar