kolmapäev, 23. aprill 2014

Sidrunivõie

e Lemon Curd, mida kasutatakse kookide, tortide maitsestamiseks ja niisama maiustamisekski. Olen proovinud paari retsepti järgi, parim on siit:

1 - 2 tk suurt ja mahlast sidrunit
3 suurt muna
150 g peenikest suhkrut
100 g magedat toasooja võid

Pese toasoojad sidrunid kuuma veega. Pressi välja mahl (kokku on vaja 1 dl mahla). Riivi ühe sidruni koor peene riiviga (vaja on 1 sl sidrunikoort). Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni.
Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja sidrunimahl. Tõsta kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (selleks kulub umbes 10 minutit; kui Sul on suhkrutermomeeter, siis peaks segu temperatuur olema 71-72 kraadi).
Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Klopi juurde toasoojad võikuubikud ning sega juurde riivitud sidrunikoor.
Tõsta pott tulelt ja kalla sidrunivõie steriliseeritud purki(desse). Säilib jahedas paar nädalat.

NB! Toasoojad sidrunid annavad pressimisel rohkem mahla. Samuti aitab sidrunite hõõrumine mööda lauda. 
 Kui kuumus on liiga tugev, võib muna tükki minna. Kui kuumus on liiga madal, siis ei toimu paksenemist (selle vastu aitab vee temperatuuri tõstmine :))
Mõned allikad soovitavad jahutada segu 65 kraadini enne toasooja või lisamist - siis olla tulemuseks eriti kreemjas ja maitsev sidrunivõie. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar