reede, 18. aprill 2014

Korralik kohupiimakook




Sellise nimega retsept ilmus ajakirjas Toit ja Trend märts-aprill 2014, tegin seda Suure reede külakostiks, kaunistades temaatilisemalt :-)

põhi:
80 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

täidis:
1 kg kohupiima
2 dl vahukoort
1 apelsini mahl
2 1/2 dl suhkrut
4 muna
2 spl vanillisuhkrut
3 spl kartulitärklist

Või vahustada suhkruga. lisada muna ja kloppida ühtlaseks. Juurde sõeluda küpsetuspulbriga segatud jahu ja segada tainaks. Tainas suruda jahuste sõrmedega küpsetusvormi põhja (ja servadele). Kõik täidiseained segada köögikombainis ühtlaseks ja valada tainale. Küpsetada 175kraadises ahjus 1 tund, keerata kuumus maha ning lasta veel 20 minutit "tõmmata". Jahutada vormis.


Ise kaunistasin ganache´iga, üritasin ka korvimoodi serva pritsida, vajab harjutamist. Lisaks värvilised kommid.

Väga mõnus ja korralikult kohupiimane!

3 kommentaari: