reede, 13. juuni 2014

Fetasai (tutmanik)

Leidsin sellise huvitava retsepti, mis kutsus proovima. Maitses hästi kõigile.

20 g pärmi
1 tl suhkurt
1 tl soola
2 muna
2,5 dl käesooja vett
500 g jahu
200 g fetat (nelisada võiks isegi ka panna)
100 g sulatatud võid (võib ka rohkem panna)

Pärm lahustada
 käesoojas vees, lisada suhkur ja 1 dl jahu. Eelkergitada pool tundi. Kloppida munad lahti ning segada eelkergitatud tainaga.
Järelejäänud jahu sisse segada sool ning lisada jahu tainasse, sõtkudes tainast, kuni sellest sai ilus pallike.
Kerkida ei lasknud, rullida tainas u 1 cm paksuseks nelinurgaks. Määrida peale sulavõid ja murendada peale veerand fetakogusest. Voltida kokku nagu ümbrik ja rullida uuesti õhukeseks. Määrida jälle peale sulavõid ja fetat ning voltida kokku ja rullida veel kord. Viimase korra ainult määrisin ja murendasin ja voltisin kokku.
Keerata tagurpidi ja panna kerkima otse vormi. Lasta tund kerkida.

Lõigata kääridega peale lõhed ja määrida munaga. Küpsetada 150kraadises ahjus tund aega.  




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar