neljapäev, 5. veebruar 2015

Õhuline hapukapsapirukas

Pere Köök veebruar 2015 avaldas retsepti, mis lausa sundis proovima, hapukapsas on mu lemmik!

3 suurt muna
1 sl hapukoort
5 kuhjaga sl jahu
250 g rammusat majoneesi
0,5 tl soodat + 0,5 tl äädikat lusika sees kokkusegatuna

0,5 kg hautatud hapukapsast

Hapukapsast võib ka ise hautada, kuid mina kasutasin väga mõnusat valmistoodet Tarplanilt, mustade ploomide ja õuntega hapukapsast.
Taina jaoks vahustada munakollased, lisada hapukoor, majonees, jahu ja sooda-äädikasegu. Munavalged vahustada ja lisada ettevaatlikult tainale.
Valada pool tainast ahjuvormi, laotada peale hapukapsas ja katta ülejäänud tainaga.Küpsetada 180kraadises ahjus u 20 minutit, kuni tainas on kuldpruun ega jää tiku külge. Retseptis soovitatakse toekama piruka saamiseks lisada ka peekonitükke.

Retsept läheb kindlasti kordamisele, pirukas oli väga maitsev!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar