neljapäev, 7. mai 2015

Datlikook

Koogi sisse ei lähe grammigi suhkrut, kogu magusus tuleb datlitest.

150 g datleid
130 ml vett
75 g toasooja võid
4 muna
150 g mandlijahu
3 tl kakaopulbrit

Datlid ja vesi panna keema, kuni datlid pehmenevad, u 15 minutit. Püreestada ja jahutada. Või vahustada, lisada datlipüree ja edasi vahustades ükshaaval munad. Mingit erilist kohevust mina ei saavutanud. Edasi lisada kakao ja mandlijahu. Segada, küpsetada 160kraadises ahjus 35 minutit.

Peale tegin karamellikastme:

65 g suhkrut
1 dl vahukoort

Suhkur sulatada kergelt kuldseks, lisada ettevaatlikult koor ja segada-kuumutada. valada koogile.

ahjus kerkis muhklikuks, kaunistuseks veel maasikad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar