neljapäev, 21. mai 2015

Suvikõrvitsa-tomati-fetavorm (ja ahjukala)

Väga maitsev vorm, mille retsept ilmus 2013. a juulis Arteris Marika Blossfeldtist rääkivad artiklis, ja esmakordselt sai siis tehtud ka.

2 suurt või 3 väikest suvikõrvitsat
500 g fetajuustu
4 tomatit
kuivatatud tüümiani
pipart
10 muna
120 ml piima
soola, pipart
õli vormi määrimiseks

Vorm õlitada. laduda põhja kiht suvikõrvitsarattaid, raputada peale tüümiani ja pipart. Pudistada peale pool fetajuustust. Lisada kiht tomativiile, raputada taas tüümiani ja pipart. Lisada teine kiht suvikõrvitsarattaid ja ülejäänud feta ning jälle tüümiani ja pipart. Munad kloppida lahti ja lisada maitsestatud piim, valada vormi. (Originaalis tulnuks taas tomativiilud tüümianiga kõige peale)
Küpsetada 200kraadises ahjus 40-60 minutit.

tüümian annab niii hea maitse!

Ahjukalale määrisin pestot ja riputasin üle riivitud parmesaniga:
Küpsetasin fileed 200kraadises ahjus 20 minuti.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar