laupäev, 16. mai 2015

Tuuletaskute püramiid

Hästi edev magustoit, kui guugeldada  Croquembouche, siis võib näha uhkeid isendeid.
Mina tahtsin viia ema sünnipäevalauale, seega välistasin pirtsaka karamelliniidistiku kohe ja kasutasin šokolaadi, õnneks leidus ka vastav retsept.

Kõigepealt siis tuuletaskud:

4 muna
250 ml vett
75 g võid
150 g jahu
näpuotsatäis soola

Vesi koos või ja soolaga keema lasta, lisada korraga jahu ja segada ühtlaseks. Kuumutada ja segada puulusikaga, kuni tainas muutub läikivaks ja lööb poti servast lahti.
Edasi kallasin mina taina vahustamisnõusse ja hakkasin ükshaaval mune lisama, mikserdades nn reket-otsa kasutades.
Tainast pritsida väikesed tötsakad (võib ka lusikaga tõsta) ahjuplaadile ja küpsetada 200kraadises ahjus 10 minutit. Edasi keerata ahi 190-kraadiseks ja ventilaatorirežiimile, küpsetada veel 15 minutit. Tava-ahjus 30 minutit.

Kuna mul oli pisipavlovatest jäänud munakollaseid, tegin ka keedukreemi:

300 ml piima
4 munakollast
50 g suhkrut
2 sl jahu
2 sl maisitärklist
1 tl vanillipastat

Lihtsaim viis on munad suhkru, jahu ja tärklisega läbi kloppida ja siis keematõusnud piima sisse vispeldada, nii ei teki ka klimpe. Kuumutada, kuni pakseneb. Maitseks võiks muidugi ka miskit head alkoholi lisada, näiteks konjakit, aga laste pärast ma seda ei teinud.

Kahjuks oli keedukreem järgmiseks hommikuks ootamatult vedelaks muutunud :-O, nii täitsin tuuletaskud hoopis vahukoorega.

Edasi ladusin nad alusele ja vedasin ümber sulatatud šokolaadist triibud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar